Won't Start - Page 2 - GL1800Riders
 2Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #11 of 37 (permalink) Old 03-14-2017, 12:15 AM
GL1800 Doctor
 
Join Date: Sep 2004
Location: Lexington, KY
Posts: 16,107
Quote:
Originally Posted by fun42 View Post
Yes it started at 14.1 and dropped to 10.8 after 30 seconds



yes I check them and they are tight and I cleaned them
Try jumping it with a non-running auto. If it still won't start, you will have to troubleshoot the FI system to see if it's a power issue or something else.

Rob's Candy Red '04
techdude2000 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 37 (permalink) Old 03-14-2017, 12:48 AM Thread Starter
Seasoned Member
 
fun42's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Out west
Posts: 779
I removed the negative connection and put a meter between the post on the battery and the cable off. With the key in the off I still had a draw of 13.98 v

2008 Metalic Red 1800
1998 Silver 1500
2005 VTX 1300C
2003 750 Shadow
CSC trailer
fun42 is offline  
post #13 of 37 (permalink) Old 03-14-2017, 02:20 AM
Seasoned Member
 
Shooter F6B's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Hillsboro MO
Posts: 1,013
You gotta start with the basics. Is it fire or fuel. If you can hear the pump prime you gotta believe its fire. I've heard of the CKP failing on the Wings.
Shooter F6B is offline  
 
post #14 of 37 (permalink) Old 03-14-2017, 07:16 AM
GL1800 Doctor
 
Join Date: Sep 2004
Location: Lexington, KY
Posts: 16,107
Quote:
Originally Posted by Shooter F6B View Post
You gotta start with the basics. Is it fire or fuel. If you can hear the pump prime you gotta believe its fire. I've heard of the CKP failing on the Wings.
Good point, but it should throw the code if he cranked it for 30 seconds. Was it in neutral with the sidestand down when cranking? These are the conditions needed to make it flash the code if it is a sensor.

Rob's Candy Red '04

Last edited by techdude2000; 03-14-2017 at 05:18 PM.
techdude2000 is offline  
post #15 of 37 (permalink) Old 03-14-2017, 08:07 AM
Seasoned Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Kingwood, TX (just North of Houston)
Posts: 401
Since it was in Reverse when last running just mak sure it is out of reverse completely. Turn key on, make sure the neutral light is on, roll the bike forward and backwards, and try to start the bike again.

Randy Rainwater
'09 Columbia Blue Metallic
'02 Hot Rod Yellow - Motortrike kit '14
DoubleR is offline  
post #16 of 37 (permalink) Old 03-14-2017, 10:22 AM Thread Starter
Seasoned Member
 
fun42's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Out west
Posts: 779
Quote:
Originally Posted by techdude2000 View Post
Good point, but it should throw the code if he cranked it for 30 seconds. Was it in neutral with the sidestand down when cranking? This is the conditions needed to make it flash the code if it is a sensor.
Sorry but I forgot to say this is a trike. The bike was in neutral and side stand has been removed. Can I still do something to cause F1 codes?[/COLOR]

[QUOTE=DoubleR;4205737]Since it was in Reverse when last running just mak sure it is out of reverse completely. Turn key on, make sure the neutral light is on, roll the bike forward and backwards, and try to start the bike again.[/QUOT

yes it is out of reverse, I did drive it across the shop

2008 Metalic Red 1800
1998 Silver 1500
2005 VTX 1300C
2003 750 Shadow
CSC trailer
fun42 is offline  
post #17 of 37 (permalink) Old 03-14-2017, 01:30 PM
GL1800 Doctor
 
Join Date: Sep 2004
Location: Lexington, KY
Posts: 16,107
[quote=fun42;4206001]Sorry but I forgot to say this is a trike. The bike was in neutral and side stand has been removed. Can I still do something to cause F1 codes?[/COLOR]

Quote:
Originally Posted by DoubleR View Post
Since it was in Reverse when last running just mak sure it is out of reverse completely. Turn key on, make sure the neutral light is on, roll the bike forward and backwards, and try to start the bike again.[/QUOT

yes it is out of reverse, I did drive it across the shop
Do you know if they left the sidestand switch in place or did they cut it out and short two of the wires together? If they left it, then just move it to the down position 1/4 turn clockwise. If they cut it out, disconnect the two wires that are together and connect the solid green wire to the yellow/black wire and try cranking it again for at least 10 or more seconds.

Rob's Candy Red '04
techdude2000 is offline  
post #18 of 37 (permalink) Old 03-14-2017, 02:27 PM Thread Starter
Seasoned Member
 
fun42's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Out west
Posts: 779
[quote=techdude2000;4206409]
Quote:
Originally Posted by fun42 View Post
Sorry but I forgot to say this is a trike. The bike was in neutral and side stand has been removed. Can I still do something to cause F1 codes?[/COLOR]



Do you know if they left the sidestand switch in place or did they cut it out and short two of the wires together? If they left it, then just move it to the down position 1/4 turn clockwise. If they cut it out, disconnect the two wires that are together and connect the solid green wire to the yellow/black wire and try cranking it again for at least 10 or more seconds.
ok I'll let you know the results

2008 Metalic Red 1800
1998 Silver 1500
2005 VTX 1300C
2003 750 Shadow
CSC trailer
fun42 is offline  
post #19 of 37 (permalink) Old 03-14-2017, 02:28 PM
Seasoned Member
 
Kiwi's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: New Zealand
Posts: 1,163
Ha ha Snap Dude. Zactly what I was thinking. Subscribed. If he gets the sidestand switch operating it may throw a code.

2009 GL1800 8A / Triumph Scrambler 900. Ridden where the geography includes glaciers, fiords, mountains, plains, subtropical forest, volcanic plateau, and miles of coastline are all within easy reach of each.
Kiwi is offline  
post #20 of 37 (permalink) Old 03-14-2017, 08:26 PM Thread Starter
Seasoned Member
 
fun42's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Out west
Posts: 779
[quote=techdude2000;4206409]
Quote:
Originally Posted by fun42 View Post
Sorry but I forgot to say this is a trike. The bike was in neutral and side stand has been removed. Can I still do something to cause F1 codes?[/COLOR]



Do you know if they left the sidestand switch in place or did they cut it out and short two of the wires together? If they left it, then just move it to the down position 1/4 turn clockwise. If they cut it out, disconnect the two wires that are together and connect the solid green wire to the yellow/black wire and try cranking it again for at least 10 or more seconds.
Rob.........I put the green and yellow/black together, still no codes

2008 Metalic Red 1800
1998 Silver 1500
2005 VTX 1300C
2003 750 Shadow
CSC trailer
fun42 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the GL1800Riders forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome